Hayattan Zorlukları Alın, Geriye Neyi Kalır Ki?

Hayat mı zor yoksa biz mi hayatı zorlaştırıyoruz?

Bence hayat gayet basit, sadece insanlar gerçekten neyi, ne kadar istediğini bilmiyor. Elindekiyle yetinemiyor, hep daha fazlasını istiyor. İmkansızı istememek lazım aslında bu hayatta, imkansızı istedikçe hayatta kendi dikenlerini, zorluklarını göstermeye başlıyor. Buda insanların yaşamını zorlaştırmak için yeterli bir sebeptir. İnsanlar hayatları boyunca hep ulaşılması güç şeyleri ister. Bu ezelden beri böyle geldi ve böylede gidiyor. Malesef ulaşamadıkları takdirde de hayatın acımasız ve zor olduğunu savunmaya başlıyorlar.

Bir bebeğin elinden biberonunu alırsanız ağlamaya başlar, insanlarda genellikle zorluklar karşısında güçlenmek yerine hep ağlama kısmında olmayı tercih ediyorlar. 
İşte bu yüzden hayat ne garip şey deriz ve ekleriz hayat garip rastlantıların toplamından ibarettir. Aslında önümüze küçük küçük fırsatlar çıkarır, fakat biz hep büyük fırsatlar peşinde olduğumuz için çoğu zaman bu fırsatları yakalayamayız. Bu küçük fırsatları yakalayıp onlarla yetinmeyi bilsek işte o zaman hayatın tadını çıkarmaya başlayacağız. İnsan yaşamı boyunca pek çok fırsatı bu şekilde kaçırır. İşte bu yüzdendir ki insanoğlu küçük şeylerle mutlu olmayı bilemez, gözü hep yükseklerdedir. Daha çok seven biri, daha çok para daha çok tatil daha çok … böyle örneklerle arttırabiliriz. İnsanoğlu ne zaman elindekilerin kıymetini bilmeye başlayacak işte o gün hayattan tat almaya başlayacak. Hayat aslında çok zor değil kendinizi hayatın kollarına bırakın ve tadını çıkarın. İşte o gün mutlu olmayı da azla yetinmeyi de öğreneceksiniz.

Son söz: Zorluklar hayatta kaçınılmaz, yenilmek ise sizin seçiminiz. Roger Crawford

Sevgiler…
Görsel

Yorum bırakın